«Доброярмарок» завітав до Сєвєродонецька

«Доброярмарок» завітав до Сєвєродонецька

Громадське та культурне життя Сєвєродонецька багате на різноманітні події. Нещодавно у місті  відбувся «Доброярмарок» в рамках проекту МОМ «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування ВПО та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні, який фінансується Посольством Великої Британії в Україні.

 «Доброярмарок» — це захід, що має на меті багато цілей. Перш за все, це презентація реалізованих проектів, які вже отримали грантову підтримку від міжнародних організацій і наразі презентують свою продукцію споживачам, налагоджують зв’язки у нових містах та шукають потенційних клієнтів і партнерів.

Любченко Роман – координатор проектів міжнародної організації з міграції розповів, як саме бажаючі можуть взяти участь у проектах:

«З 2015 році МОМ впроваджує проекти, які спрямовані на людей, які постраждали в наслідок конфлікту в Криму і на сході України. Як це виглядає – людина може взяти участь у нашому проекті, прийти до наших місцевих організацій, взяти участь у 2-денному бізнес-тренінгу, написати бізнес план, а потім захистити його. Якщо бізнес-план захищено успішно, людина отримує обладнання або матеріали для впровадження бізнес діяльності».

На Сєвєродонецький «Доброярмарок» завітали мешканці із 5 областей України – Донецької, Луганської, Харківської, Полтавської та Київської. Серед присутніх багато майстрів, що привезли із собою різноманітний хендмейд – запашні пряники, прикраси для інтер’єру, вироби з дерева, кумедні іграшки, смачні солодощі ручної роботи та багато чого цікавого.

«Часом людина може опинитися в складних життєвих обставинах, як, наприклад переселенці, багато з яких були вимушені  залишити свої рідні домівки та переїхати в нові громади, змінити ритм свого життя. Навколо них – нове середовище і цей проект не лише для того, щоб підвищити їх економічну спроможність, а також для того, щоб вони змогли зробити якийсь внесок у життя місцевих громад. І місцева громада,  також робить добро, свій внесок і, придбаючи продукцію, фінансово підтримує їх бізнес»,- зазначають організатори.

Олена Мялук на «Доброярмарку» вже в третє і зізнається з посмішкою, що, якщо покличуть, поїде і в наступний раз. Кожного разу Олена привозить на ярмарок свої нові роботи – цього разу це фартухи, м’які будиночки та оригінальне покривало для затишної оселі.

«Я люблю шити з дитинства,- зізнається майстриня, — свій грант отримала ще у першій хвилі від МОМ, 2 роки тому. Це допомогло мені придбати гарне обладнання, а також дуже корисні знання, в нас були чудові тренери».

Декілька років тому Олена була змушена залишити своє рідне місто на Донеччині. Наразі вони мешкає у Вінниці, де відкрила своє ательє-майстерню із дуже цікавою назвою – «Leneli», що зі стародавньоельзаської мови перекладається як «Олена». 

Завдяки «Доброярмарку» Олена отримала багато замовлень по всій Україні.

«Доброярмарок» для мене це завжди позитив, нові клієнти. До речі сьогодні до мене звернулися дівчатка, які прийшли на ярмарок з пряниками і замовили в мені фірмови фартухи».

Через позитивний досвід організатори обіцяють продовжити подібні «Доброярмарки» в інших містах України. Наступний відбудеться 24 березня у Херсоні.  

 «Ми не припиняємо свою діяльність і, щонайменше до 2019 року тут ми будемо продовжувати роботу», — зазначають організатори.

Фото: Олександр Сімоненко

Схожі статті:

Діяльність організаціїЗасідання прес-клубу «Миротворці на Донбасі. Очікування і реальність»

Новини й коментаріПослуги Он-лайн будинку юстиції допоможуть у визначенні найменування ГО

Діяльність організаціїСтуденти в гостях у журналістів

Олександр Сімоненко 495 просмотров

Рейтинг: 0 Голосов: 0