Цього року до ремонту доріг в Сєвєродонецьку вперше залучені підприємства Лисичанська

Цього року до ремонту доріг в Сєвєродонецьку вперше залучені підприємства Лисичанська

«На сьогодні в Сєвєродонецьку немає спеціалізованих підприємств, які професійно займаються будівництвом та ремонтом доріг», — зазначив Олег Кравцов, директор КП «Сєвєродонецьккоммунсервіс» в ході спідкування з журналістами Луганського прес-клубу. Він зазначив, що декілька років поспіль приходиться працювати з КП «Кремінський «Агродорстрой».  Цього року вперше були залучені підприємства Лисичанська.

За його словами, стан дорожного покриття в місті сьогодні можна оцінити на «тверду четвірку», але ж порівнюючи їх з дорогами ближніх міст.

Олег Володимирович зазначив, що за станом на листопад відремонтовано 5200 квадратних метрів дорожнього покриття. На ці роботи витрачено 1 млн 732 тисячі гривень. Із міського бюджета виділено 1 млн 871 тисяч гривень. Погодні умови не дозволили привести в порядок дороги на вулицях Гоголя та Горького.

Капітальний ремонт дорог обійшовся місту в 4 млн 800 тисяч гривень.

У планах на 2018 рік капітальний ремонт вулиць Богдана Лещини, Синецької та Вілєсова, проблемних ділянок по проспекту Гвардійський та вулиці Науки. Але як добавил Олег Кравцов: «Все буде залежати від бюджету-2018».

Вадим Любченко, єдиний підприємець у Северодонецьку, який займається ремонтом асфальтового покриття доріг інноваційним методом інфрачервоного нагріву. В цьому році він експериментував на міських дорогах, набирався досвіду у цій нелегкій справі. Як признался сам Вадим: «З відремонтованих у квітні місяців, 60% у липні пришлось доробляти. Але ж у спеціалістів в Україні, які повністю володіють новою технологією, немає. Я використовую старий асфальт. Якщо йому більше 30 років, то він при розплавленні стає трухой». Тим не менш, в нього грандіозні плани на 2018 рік. Він має намір використати нову технологію для ремонту сєвєродонецьких тротуарів, які на сьогодні в місті в гіршому стані, ніж дороги.

Засідання журналістів в Луганському прес-клубі за темою «Ремонт доріг в Сєвєродонецьку: успіхи, виклики та проблеми" відбулася за підтримки партнерської організації «City Hub».

Фото: Олександр Сімоненко

Тетяна Вергун 304 просмотра