Луганська регіональна організація НСЖУ зосередить увагу на правовій допомозі

Луганська регіональна організація НСЖУ зосередить увагу на правовій допомозі

Правовий, освітній та інформаційний напрямки будуть головними у роботі новоствореної Луганської регіональної організації НСЖУ. Про це ішлося під час пленуму правління Спілки, який одноголосно прийняв рішення підтримати роботу нового осередку.

Як поінформував перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, Луганська обласна організація НСЖУ зараз не проводить жодної діяльності, оскільки керівництво залишилося на території окупованого Луганська. Водночас, не можна говорити про необхідність її ліквідації, адже проявів сепаратизму з боку осередку не зафіксовано. Тож із ініціативи активу і колег-луганчан запропоновано створити нову організацію Спілки.

За словами секретаря та головного юрисконсульта НСЖУ Тетяни Котюжинської, таке рішення – виправдане і необхідне.

– Правління може утворювати і ліквідовувати місцеві осередки, – прокоментувала вона. – Зараз наша Донецька організація здійснила перереєстрацію в Маріуполі. Луганська цього не зробила. Питання стоїть так, що мова іде про окремі райони, а не область в цілому, тому створення регіональної організації є можливим.

Нещодавно в Сєвєродонецьку, нагадаємо, було проведено установчі збори Луганської регіональної організації Спілки, де обрано керівні органи. Голова осередку Тетяна Вергун взяла участь у роботі пленуму та поінформувала колег про плани роботи організації.

– У зв’язку з подіями на території області, журналісти просто не знали, як себе поводити. Багато колег виїхали в інші регіони, деякі ЗМІ закрилися. Ми розуміємо, що нам потрібен комунікативний центр, де можна було б спілкуватися і обмінюватися актуальною інформацією. Тому створення регіональної інформації та на базі неї прес-клубу дуже важливо для нас. Ми провели установчі збори, плануємо вивчити досвід регіональних організацій і досвід прес-клубів. У березні провести ряд прес-конференцій, а у квітні – інформаційну кампанію щодо популяризації нашої організації, – розповіла Тетяна Вергун.

За її словами, основну увагу НСЖУ на Луганщині зосередить на трьох напрямках: правовому, освітньому та інформаційному.

– Будемо шукати можливості для консультування з питань медіа-права, інформувати про навчальні заходи, щоб журналісти могли виїжджати на семінари, – зазначила вона.

Активіст НСЖУ, видавець з Луганська Дмитро Кліманов також зазначив: створення об’єднавчої організації для луганчан зараз дуже актуально.

– Наші колеги потребують такого профільного об`єднання, – наголосив він.

Пленум підтримав створення регіональної організації одноголосно.

Тетяна Вергун 337 просмотров