На півночі Луганщини розпочало мовлення радіо «Пульс»

На півночі Луганщини розпочало мовлення радіо «Пульс»

Наприкінці минулого тижня у північних районах Луганської області в FM-діапазоні почало мовлення радіо «Пульс» Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція». Про це повідомляє ЛОДА.

Так, жителі міста Сватове мають змогу почути його на частоті 103,5, смт Біловодськ – 102,1, смт Марківка – 102,9 та села Зоринівка Міловського району – 100,1. 

За даними  ЛОДА, на території Луганської області, підконтрольній українській владі, наразі працює 24 телерадіоорганізації, з них: 5 мовників – регіональна філія Філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція», ТОВ Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА», ТОВ «Телекомпанія «СТВ» (м. Сєвєродонецьк), ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» (м. Лисичанськ), ТОВ «Телерадіокомпанія «Енергія» (м. Щастя); 10 регіональних редакцій проводового мовлення та 11 провайдерів програмної послуги.

Крім того, Луганська філія Концерну РРТ транслює мовлення радіо «Пульс» Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція» у Лисичанську, Сватовому, Біловодську, Станиці Луганській, Зоринівці, Марківці, Білолуцьку та Широкому. Найближчим часом будуть встановлені радіопередавачі у смт. Троїцьк та Білолуцьку.

На майданчику Концерну РРТ у місті Старобільськ встановлено передавач потужністю 5 кВт для трансляції каналу ЛОТ, що дає можливість значно поліпшити якість сигналу і дальність прийому обласної телерадіокомпанії, та у населеному пункті Широкий встановлено передавач 1 кВт. 

У 2016 році розпочато мовлення західноукраїнської радіомережі «FM- Галичина» у Новоайдарському районі на частоті 102,5МГц, у Лисичанську на частоті 88,6 МГц – передавач 500Вт, у Сватовому на частоті 105,5МГц – передавач 1000 Вт, у Старобільську на частоті 107,6МГц – передавач 1000 Вт, у с. Широкий на частоті 106,5МГц – передавач 1000Вт. 
Крім того, у Лисичанську на частоті 87,7 МГц працює «Громадське радіо», а на частоті 88,2 МГц – FM-радіо «Голос Донбасу».

На КПВВ Станиця Луганська ТОВ ТРК «Арта плюс» встановлено 10Вт передавач, який на частоті 88,8МГц транслює «Радіо Клас».

У січні 2017 року за підтримки Міністерства оборони України у районі м. Щастя та смт Новоайдар змонтовано та введено в експлуатацію два передавальних комплекси, які забезпечують трансляцію радіопередач радіостанції «військове радіо – Армія FM» у рамках проекту Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України. Міністерством оборони України був переданий портативний передавальний комплекс потужністю 300Вт як гуманітарна допомога.

Тетяна Вергун 311 просмотров