Підтримку Жіночого Руху розглянуто на засіданні Координаційної ради сприяння розвитку громадянського

Підтримку Жіночого Руху розглянуто на засіданні Координаційної ради сприяння розвитку громадянського

27 березня  відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Луганській облдержадміністрації.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Також у заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка презентувала обласний конкурс підтримки проектів місцевого розвитку та програми обмінів в сферах освіти, культури і медіа між Луганською та Львівською областями, а також закликала громадських активістів подавати свої проекти на вищезгаданий конкурс.

На засідання Ради було запрошено мобілізаторів громад та представниць жіночих груп самодопомоги та жіночих громадських організацій.

Так, постійний член Координаційної ради Наталія Бойко розповіла про жіночі ГО, гендерний профіль Луганської області, системні зміни в громаді через стратегічне планування, розробку міських програм, реалізацію гендерних потреб через реалізацію міні-проектів.

Радник ПРООН Ганна Борова внесла пропозицію відносно більш ефективного використання платформ взаємодії міжнародних проектів та програм, громадських організацій та органів влади, створених ПРООН в Луганській області, покращення організаційної результативності діяльності жіночих ГО в сільській місцевості, сприяння активній участь ГО у форумах місцевого самоврядування тощо.

За результатами обговорення було винесено рекомендації щодо включення напряму подальшого розвитку жіночих ГО і ініціатив Луганської області до обласної Програми розвитку громадянського суспільства, подальшої підтримки жіночих ініціатив в рамках Обласного конкурсу проектів місцевого розвитку як одного із пріоритетних напрямів розвитку, сприяння впровадженню гендерного бюджетування та планування на місцевому та регіональному рівнях.

Джерело: сайт Луганської облдержадміністрації.

Олександр Сімоненко 263 просмотра

Рейтинг: 0 Голосов: 0