В Сєвєродонецьку пройшов навчальний семінар «Школа для волонтерів креативного простору»

В Сєвєродонецьку пройшов навчальний семінар «Школа для волонтерів креативного простору»

Сьогодні в Сєвєродонецьку пройшов навчальний семінар «Школа для волонтерів креативного простору».

В ході семінару 25 волонтерів отримали знання щодо ролі культурної дипломатії та креативних індустрій в згуртуванні громад, розбудові громадянського суспільства.

 

В заході взяли участь педагоги СДЮК "Юність", бібліотекарі міста, художники, дизайнери, музиканти, представники Луганської обласної філармонії.

Учасники навчились розробці механізмів вирішення проблем громад за допомогою соціальних проектів.

Тренінг проведено в рамках соціального проекту «Громадський простір «Паросток». Ініціатива реалізується громадською організацією «Луганський прес-клуб» за підтримки «ПРООН в Україні» в партнерстві з Сєвєродонецькою міською радою та комунальним підприємством «Сєвєродонецький дитяче-юнацький комплекс «Юність».

В рамках проекту сформовано креативну команду, до якої увійшли журналісти, активісти громадських організацій, художники, музиканти, бібліотекарі, педагоги закладів освіти.

Проектом заплановано підписання меморандуму з учасниками та партнерами проекту, а головне ж – створення інкубатору креативних індустрій та культурно-просвітницьких проектів.

Проведення тренінгу підтримано Проектом Програми Розвитку ООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що реалізується за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції, в рамках підтримки міні-ініціатив у рамках Конкурсу для груп активних громадян, що брали участь у візитах по обміну досвідом на тему: «Діалог: соціальна єдність для вирішення проблем громад за принципом “знизу до гори”» в Луганській області та Донецькій області”.

Фото: Олександр Сімоненко

Тетяна Вергун 249 просмотров