В Сєвєродонецьку створюють регіональну організацію НСЖУ в Луганській області

В Сєвєродонецьку створюють регіональну організацію НСЖУ в Луганській області

Сьогодні відбулося організаційне зібрання зі створення Регіональної організації НСЖУ по Луганській області, в якому взяли участь керівники НСЖУ.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко розповів про ситуацію з роботою НСЖУ в Луганській області. Ознайомив присутніх з вивченням історії цього питання. На сьогодні спілка не працює, документи та керівник залишилися в Луганську. Потрібно створювати нову регіональну організацію.

Про результати роботи ініціативної робочої групи з підготовки зібрання журналістів розповіла Тетяна Вергун, голова робочої групи з підготовки зібрання. За результатами роботи зроблено такі висновки:

1.        Для покращення взаємодії журналістів Луганської області провести збори активу Луганської обласної організації та місцевих осередків. (Місце - місто Северодонецьк, дата – 18-27 вересня).

2.        На засіданні пленуму припинити роботу місцевих осередків НСЖУ, які зареєстровані (чи розміщені) на окупованій території Луганщини,  тобто вважати їх тимчасово недійсними. (Питання узгодити з юристами).

3.        Для покращення взаємодії журналістів-переселенців з осередками прийняти журналістів з окупованих територій до місцевих осередків за місцем їх фактичного проживання.

4.        Створити на неокупованій території Луганської області тимчасовий регіональний керівний орган  для консолідації  й активізації  журналістських осередків.

5.        Створити координаційну раду зі створення тимчасового регіонального керівного органу у складі 5 осіб, до якої увійдуть: - представник активу Луганської обласної організації НСЖУ, - представник Правління НСЖУ, - журналісти – члени НСЖУ Луганської області.

Особлива увага підходу «Не нашкодь!» у вирішенні конфліктних ситуацій, що склалися. «Групою вирішено не торкатися питань тих журналістів, що залишилися на окупованій території, - зазначила Тетяна Вергун, - потрібно документувати тільки ті випадки, коли журналісти вели відверту пропаганду терористичних організацій. А якщо людина просто залишилась з якихось причин на території, не треба її за це засуджувати».

В ході бесід з журналістами занотовано всі потреби журналістів Луганської області, що пов’язані з кризовою ситуацією через військовий конфлікт, у реєстрі, який буде передано до центрального офісу НСЖУ.

Загальним голосуванням створення Координаційної радиіз формування та реєстрації регіональної організації НСЖУ в Луганській області  у складі 10 журналістів.

Тетяна Вергун 330 просмотров