Юні сєвєродонецькі фотоаматори знайомляться з Маріуполем

Юні сєвєродонецькі фотоаматори знайомляться з Маріуполем

Сьогодні 5 фотоаматорів гуртка «Фотомагія» СДЮК «Юність» на чолі з керівником Оленою Нєхаєвою прибули до Маріуполя. Протягом трьох днів юні фотохудожники фотографуватимуть місто не тільки вдень, але й ввечері, поділяться своїм багатим досвідом з місцевими фотографами, зустрінуться з представниками міської влади.

«Наша мета – знайомство з місто Маріуполь, встановлення дружніх зв’язків, та головне ж – все-таки навчання. Діти отримають навички нічної зйомки та довгої витримки», - поділилася Олена Нехаєва.

Гурток «Фотомагія» продовжує свою подорож Україною майже пітори року. За цей час сєвєродонецькі фотоаматори відвідали Львів, Полтаву, Херсон, Київ, Дніпро та інших міста країни. Теперь це Маріуполь — чудове місто на березі Азовського моря.

У рамках проекту «Фотопрактика по всій Україні», студія «Фотомагія» 18 грудня прибула до Маріуполя. Свій перший день перебування діти розпочали з екскурсії містом. Фотомитці побували у найстарішому краєзнавчому музеї у Донецькій області, який розпочав свою роботу у 1920 році. Учні ознайомились з історією Донецького краю, культурою та побутом мешканців в різні епохи. Звичайно екскурсія музеєм супроводжувалась фотозйомкою. «Дізналися багато нового, наприклад, що штучне висадження лісу було започатковане ще в 19 столітті, а ми думали, що це технологія 20 сторіччя. Під Маріуполем люди висаджували дуби, клени та інші рослини, які тепер виглядають як справжні ліси. А в нашій місцевості висаджують сосну», - поділилися своїми враженнями діти.

В ході екскурсії місто дітлахи ознайомились з архітектурними пам’ятками. Це водонапорна башня, висота якої сягає 33 м, яка була побудована була у 1910 році архітектором В.А. Нільсеном. Послухали історію інших будівель. У Приморський парк зробити цікаві знімки на оглядовому майданчику.

 

А ввечері на «фотомагів» чекала зустріч з місцевими фотографи з «Мариупольскої спілки молоді», де дуже захоплено ділились досвідом, кожен зміг розповісти свою творчу та цікаву історію, а також домовились про взаємну співпрацю, яка піде на користь двом фотоклубам.

За словами керівника проекту Олени Нехаєвої, це не остання поїздка дітей, весною їх чекатимуть у Одессі.

Тетяна Вергун 301 просмотр