Журналісти створили комісії з оздоровлення, житла для журналістів-ВПО, роботи в АТО

Журналісти створили комісії з оздоровлення, житла для журналістів-ВПО, роботи в АТО

25 листопада відбулося засідання секретаріату та правління Луганської регіональної організації Національної спілки журналістів України.

На засіданні секретаріату розглянуто документи для вступу нових членів. Зроблено зауваження щодо подання деяких документів.

Створено комісію з роботи творчих конкурсів, яку очолив Володимир Лермонтов.

Розглянуто ситуацію з наданням статусу журналістів в АТО, та створено комісію, яка буде займатися цим питанням. Очолив комісію Андрій Шаповалов. «На сьогодні згідно законодавства організації, що працюють в зоні АТО, можуть вважатися таким, що ведуть боротьбу з тероризмом, - повідомив Андрій Шаповалов, - але ЗМІ у цей список не попали. Тому треба вирішувати це на законодавчому рівні».

Створено комісію з питань житла для журналістів-переселенців. Очолила комісію Олена Особова. На сьогодні більш 40 журналістів, що виїхали з окупованої території, працюють у Луганській області. Вважаючи заробітні плати, які не дозволяють знімати нормальне житло, необхідно, щоб держава узялася вирішувати це питання.

Створено комісію з оздоровлення, яку очолив Володимир Мартинов. «На сьогодні питання оздоровлення, житла та проблем журналістів в АТО – найболючіші, - підсумувала голова спілки Тетяна Вергун, - адже журналісти Луганщини не просто приїжджають та виїжджають. Вони живуть тут, перебувають постійно. Постійно в стресі, з перенавантаженнями. Тому головне – розробити механізми можливого оздоровлення.  Будемо шукати кошти на це, а спочатку складемо списки, що потребують оздоровлення, та якого саме».

Засіданням правління було затверджено комісії, затверджено штатний розклад організації та організацію майбутньої конференції ЛРО НСЖУ, яку призначено на січень.

Тетяна Вергун 587 просмотров