Обмін досвідом у громадах Донбасу

Обмін досвідом у громадах Донбасу

ПРООН запропонував обмін досвідом для вирішення проблем громад у Луганській та Донецькій областях.

Програма Розвитку ООН, за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції, в рамках Проекту «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні», підтримує налагодження діалогу та зміцнення соціальної єдності в громадах Донецькій та Луганській областях, підконтрольних українському Уряду.

20 липня 2016 року в Сєвєродонецьку відбулась презентація конкурсу на участь у 2-денних візитах по обміну досвідом на тему: «Діалог: соціальна єдність для вирішення проблем громад за принципом “знизу до гори”».

Для участі у конкурсі потрібно сформувати команду з 15 осіб, та подати відповідну анкету (оголошення та анкета розміщені на сайті ГУРТ (http://gurt.org.ua/news/trainings/33407/).

Приймаюча громада обирається з найбільш активних на Луганчині та Донеччині. Протягом 2-3 днів візитери знайомляться з успіхами приймаючої громади.

За результатами поїздок активісти зможуть розробити свої проекти та подати заявки на отримання мікро-грантів від ПРООН.

А поки, всім бажаючим надана пояснювальна презентація та детальні консультації радницею ПРООН Ганною Боровою.

Очікується, що близько 12 груп, по 6 від кожної області, зможуть взяти участь у програмі, обговорять в доступній формі напрямки діяльності ПРООН та інших міжнародних організацій  успішні практики та реалізовані проекти щодо відновлення та побудови миру в охоплених конфліктом громадах. Активісти поспілкуються один з одним, як  представники аналогічних структур, але різних громад та поділяться досвідом щодо кращих практик роботи у власних напрямках діяльності. А також ознайомляться з методиками соціальної єдності та питань миробудівництва, та і яким чином вони застосовуються на практиці для вирішення існуючих проблем, та розроблять проект для подальшої програми міні-грантів для проведення в громадах заходів з соціальної єдності в рамках Проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні».

Схожі статті:

Діяльність організаціїБізнес-можливості. Резюме та рекомендації по його написанню

Новини й коментаріПРООН підписала меморандуми про співпрацю з новим керівництвом Донецької і Луганської обласних державних адміністрацій

Тетяна Вергун 449 просмотров
Теги: проон