Студентів з окупованих територій безкоштовно навчатиме Коледж преси та телебачення

Студентів з окупованих територій безкоштовно навчатиме Коледж преси та телебачення

Продовжити безкоштовне навчання студентів з Луганської і Донецької областей, а також з Криму вирішили засновники миколаївського Коледжу преси та телебачення.

За словами директора навчального закладу, секретаря НСЖУ Гліба Головченка, керівництво Коледжу переконане, що діти, які обрали навчання на материковій Україні, повинні мати можливість отримати вищу освіту.

– Ми розуміємо, що для цих територій, після встановлення на них контролю України, важливим стане розвиток незалежних медіа, а для цього потрібні кадри, підготовлені для роботи саме в таких медіа. Коледж преси та телебачення з 1993 року займається підготовкою фахівців для медіа галузі і ми пишаємося тим, що нашим випускникам притаманні не тільки високі професійні якості, але й морально-етичні. Всі наші випускники дають Клятву репортера при отриманні диплому і ми не знаємо ще жодного випадку, коли б наші випускники порушили цю клятву, або порушили Кодекс етики українського журналіста, – прокоментував Гліб Головченко.

Один зі студентів Коледжу преси та телебачення Юрій Коваленко – родом з Донеччини. Удома вже не був два роки.

– Домом для мене став Коледж преси та телебачення та Миколаїв. Я радий, що вступив саме до Коледжу, оскільки тут я не просто навчаюся, я отримую унікальні практичні навички, завдяки яким вже з 2-го курсу я почав співпрацювати з національними телеканалами, і вже другий рік я буду стажуватися в медіахолдингу «1+1». Серед однокурсників та студентів інших курсів я знайшов справжніх друзів-патріотів України, а серед викладачів та співробітників Коледжу – надійну підтримку та можливість професійно розвиватися, – каже студент.

 

Джерело: Сайт НСЖУ

Тетяна Вергун 304 просмотра